HÍREK

Új kötetek a  Virtuális Intézet Közép-Európa Kutatására kiadásában

A Horthy-korszakról az értékteremtő történetírás jegyében. A kötet egyrészt tartalmazz 15 tanulmányt a Horthy-korszakkal foglalkozó ismert és elismert történészek tollából. Másrészt bemutatja az Újragondolt negyedszázad konferencia-sorozatot tudománymetriai szempontból.

 

 

A kötet letöltése

 

 

A trianoni békediktátum története hét kötetben sorozat IV. kötete. Csüllög Gábor-Gulyás László-Suba János: Térképek a trianoni békediktátum történetéhez. A három szerző 100 db térkép és a hozzájuk tartózó szócikkek segítségével mutatja be, hogy mi történt a Magyar Királysággal 100 évvel ezelőtt.

 

 

 

 

 

A trianoni békediktátum története hét kötetben sorozat I. kötete. Trianon Nagy Háború alatti előzményei az Osztrák-Magyar Monarchia bukása című kötettel, melyben 31 ismert és elismert történész 600 oldalon mutatja be a Trianonhoz vezető utat.

 

 

 

 

 

Trianon közérthetően. 12 előadás a  nemzeti, polgári, konzervatív történetírás jegyében című könyvvel, mely a Szegedi Tudományegyetemen  általánosan művelő egyik kurzus a Trianon-kurzus előadásainak szerkesztett változata.

A kötetek megrendelésével kapcsolatban az alábbi emailcímen lehet érdeklődni:
laszlo.gulyas65@gmail.com

Folyóirataink 

A Virtuális Intézet Közép-Európa Kutatására által kiadott mindhárom folyóirat

Közép-Európai Közlemények

Taylor 

Köztes-Európa

2018. szeptember 1-től tudománypolitikai és minőségbiztosítási okokból tevékenységét az Open Journal System alkalmazásával folytatja.

Ennek megfelelően a kéziratok megküldése, a lektorálás, az esetleges javítás és a tördelés-szerkesztés ezen a rendszeren belül történik.

Aki szerzőként kéziratot szeretne küldeni valamelyik folyóiratunknak, annak ehhez előtte regisztrálnia kell. Ezt az alábbi linkeken teheti meg:

Közép-Európai Közlemények

főszerkesztő: Gulyás László
email: laszlo.gulyas65@gmail.com
https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/vikekkek/login

Köztes-Európa

főszerkesztő: Csüllög Gábor
email: gabor.csullog@ttk.elte.hu
https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/vikekke/login

Taylor

főszerkesztő: Keczer Gabriella
email: keczergabriella@gmail.com
https://ojs.bibl.u-szeged.hu/index.php/taylor/login

A regisztráció kb. 2 percet vesz igénybe. Azokat a szerzőket, akik fokozattal rendelkeznek, és már több ízben publikáltak valamelyik folyóiratunkban, arra kérjük, hogy a regisztráció során a „bíráló” (opponensi feladat) szerepkörre is regisztráljanak, hogy a jövőben fel tudjuk őket bírálatra kérni.

Folyóirataink  két helyről tölthetők le:

a vikek.eu oldalról a teljes számokat egyben,
a fent leírt OJS oldalakról pedig a megjelent számok tanulmányonként külön is letölthetők